معرفی انواع لودر و کاربرد آن ها

لودر چیست؟

 

انواع لودر

 

اگر بخواهیم توضیحی مختصر از انواع لودر به شما دوستان ارائه بدهیم باید بگیم تراکتوری که به پاکتی در جلو مجهز می باشد، لودر یا تراکتور نامیده می شود.

لودر (loader) به انگلیسی به معنای حمل کننده می باشد. امروزه لودر توسط شرکت های گوناگون ماشین سازی از جمله : کاترپیلار ، هیوندای ، دوسان ، کیس ، هپکو ، کوماتسو و… تولید می شود که برخی از آن ها لودر چینی می باشد مثل : لودر XCMG ، لودر شانتویی ، لودر تیراژه و…

مکانیزم لودر به چه صورت است؟

این دستگاه مجموعه ای از مکانیزم های هیدرولیکی است که بر روی یک تراکتور مخصوص نصب شده اند. این دستگاه بازوهای خیلی بلندی ندارد (در مقایسه با سایر ماشین آلات راهسازی) و در عوض دارای یک پاکت بزرگتر است.

 

انواع لودر

لودر زنجیری : لودر چرخ زنجیری به دلیل این که اصطکاک بیشتری با سطح زمین دارد و همچنین پایداری برای حرکت بر روی سنگ های تیز مزایایی نسبت به لودر چرخ لاستیکی را دارا می باشد  اما در کل عملکرد آن ها یکسان است.

 

لودر چرخ زنجیری

 

لودر چرخ لاستیکی: این رایج ترین نوع لودر است که لاستیک آن ها در اندازه های بسیار متفاوت ساخته می شود. این نوع لودر که اغلب با قدرت کمتری نسبت به لودر چرخ زنجیری ساخته می شود ، سریعتر هستند و قدرت مانور بیشتری دارند.

 

لودر چرخ لاستیکی

 

بکهو : این دستگاه درواقع لودرهای کوچکی هستند که درپشت خود یک بیل مکانیکی دارند و برای کارهای سبک استفاده می‌شوند کلیه مشخصات عمومی آن ها مانند لودرها و بیل‌های مکانیکی است به دلیل دوکاره بودن  بکهو لودر دربسیاری از پروژه‌های کوچک ازاین وسیله استفاده می‌شود به خصوص اگر پروژه مربوط به کندن گودال باشد.

 

بکهو لودر

 

 

انواع گوناگون بکهو لودر عبارت اند از:

  • بکهو لودر ثابت:  بکهو لودر ثابت دستگاهی است که دارای بیل، لودر و قابلیت چرخش ۱۸۰ درجه باشد.
  • بکهو لودر گردان: بکهو لودر گردان قادر به کشویی شدن است و نسبت به سایر انواع این دستگاه کمتر حفر می کند. بکهو لودر گردان می تواند فاقد بخش لودر باشد. زاویه حرکت چرخشی این ماشین ۲۷۰ درجه می باشد.
  • بکهو لودر کشویی: بکهو لودر کشویی در دو نوع موجود می باشد که این دو نوع عبارت اند از: ﺑﻜﻬﻮ ﻟﻮدر ﻛﺸﻮﻳﻲ ﻣﻜﺎﻧﻴﻜﻲ و ﺑﻜﻬﻮ ﻟﻮدر ﻛﺸﻮﻳﻲ ﻫﻴﺪروﻟﻴﻜﻲ

 

موارد استفاده از انواع لودر:

  1. بارگیری ماشین آلات حمل خاک: معمولاً با لودر مصالحی همچون شن، ماسه، خاک معمولی و سنگ شکسته ها داخل کامیون و یا سایر وسایل باربر ریخته می شود و آن ها را می توان با لودر پر کرد.
  2. بلند کردن و جابه جایی بار: به وسیله لودر می توان مصالحی چون آجر، بلوک های سیمانی و سفالی را بلند و در محوطه کارگاه جابه جا نمود.
  3. خاکبرداری: در عملیات های ساختمانی از لودر برای گودبرداری خاک های سست تا متوسط بسیار زیاد استفاده می شود. لازم به ذکر است که لودر در کندن، جابه جایی خاک، انباشتن و بارگیری کردن آن نسبت به سایر ماشین آلات سریع تر عمل می کند.
  4. تمیز کردن سطح زمین: در سطح زمین هایی که خاک آن زیاد سخت نیست و تا حدودی نرم می باشد، از لودر می توان برای کندن و تمیز نمودن محل استفاده کرد. ﺑﺮای ﺑﺮداﺷﺖ ﻧﺎﻫﻤﻮاری ﻫﺎ ﺑﺎﯾﺪ پاکت ﻟﻮدر ﮐﻤﯽ ﺑﻪ ﻃﺮف زﻣﯿﻦ ﺷﯿﺐ ﭘﯿﺪا ﮐﻨﺪ به این علت که ناﻫﻤﻮاری ﻫﺎ ﺗﻮﺳﻂ ﻧﺎﺧﻦ ﻫﺎ ﺣﻔﺎری ﺷﻮﻧﺪ. ﺑﻪ بیان دﯾﮕﺮ ﺗﺴﻄﯿﺢ ﺑﺎﯾﺪ در ﺣﺎﻟﺘﯽ ﮐﻪ باکت در وﺿﻌﯿﺖ ﺗﺨﻠﯿﻪ اﺳﺖ ﺻﻮرت ﭘﺬﯾﺮد (ﺣﺎﻟﺖ ﺗﺨﻠﯿﻪ ﮐﺎﻣﻞ ﺗﻮﺻﯿﻪ ﻧﻤﯽ ﺷﻮد ).

نکات اجرایی کار با لودرها:

در هنگام بارگیری سنگ های خورد شده معمولاً به لاستیک لودری ها  آسیب می رسد. به همین امر هنگام بارگیری این نوع مصالح بهتر است از لاستیک نوع L5 استفاده شود زیرا این نوع لاستیک ها مقاومت بیشتری دارند و با این عمل عمر لاستیک افزایش می یابد.

اگر از لودرهای چرخ لاستیکی بر روی زمین های سنگلاخی استفاده می شود باید حتماً توجه نمود که زمین به خوبی زهکشی شده است.

چرا که آب باعث می شود سنگ ها راحت تر به لاستیک نفوذ کنند و باعث پنچری لاستیک شوند. در هنگام کار با لودر های چرخ لاستیکی بهتر است مواد سخت قبل از بارگیری خرد شوند.